Biblioteca Online

Biblioteca Masonica

“Despre un alt Mihail Sadoveanu. Ganduri scrise si nerostite despre o poveste cu simboluri ezoterice”

Scrisa de Dr. Viorel Danacu si Prof. Dragos Hutuleac

 

 

 

____________________________________________________________

 

“Istoria Francmasoneiei” de Albert MacKey

 

Aparitia unei asemenea carti , reprezinta un moment de mare importanta in spatiul carpato-danubian. Un lucru frapant pe parcursul acestei carti, este povata masonica, cu multe implicatii in lumea laica si care suna asa: daca ai urcat treptele sociale, te-ai apropiat de albastrul cerului. Sa nu uiti insa ca acest albastru, va fi intotdeauna indiferent. Sa privesti inapoi si, daca poti, sa o faci cu placere, sa nu uiti niciodata de unde ai plecat, acordand in acest fel gratia sufletului tau intru gloria Marelui Arhitect al Universului. Suntem oare, noi masonii, o socxietate de elita? Este necesara perfectionarea noastra in permanenta? Cartea in sine, vine sa umple un gol in cultura masonica romaneasca

Se impune ca cititorul acestei carti sa stie ca Albert Mackey ( 1807-1881) a fost nascut la Charleston, in Carolina de Sud si a fost initiat in loja Saint Andrew’ s nr. 10. A facut studii de medicina pe care le-a abandonat si s-a dedicat in exclusivitate, pentru tot restul vietii, masoneriei, intretinand corespondenta vasta cu sefii masoneriei de pe toate meridianele, creatia lui, avand un caracter interdisciplinar.

Pe plan mondial, acest enciclopedist american, a fost recunoscut ca fiind “The best informed Mason in America,” iar Albert Pike, l-a numit, facandu-i elogiul trecerii la Orientul Etern, ” America’s greatest Mason”.

 

____________________________________________________________

                                       

Revista “Cuvant Masonic”

„Cuvant Masonic” – Revista editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris-Bucuresti
Contact: 0745.667.740
e-mail: cuvant_masonic@yahoo.com  

Revista “Trairi Masonice”